Klachtenregeling
Hoewel ik doe wat in mijn vermogen ligt om goed zorg te verlenen kan het gebeuren dat je ontevreden bent en een klacht hebt over mij, als zorgverlener. Ik nodig je van harte uit om je onvrede/klacht bij mij kenbaar te maken, waarna we hierover met elkaar in gesprek kunnen gaan. Mochten we geen mogelijkheid ontdekken waar we beiden een goed gevoel bij hebben dan bestaat de mogelijkheid om je klacht in te dienen bij de onafhankelijke klachtenfunctionaris:
– e-mail: bemiddeling@quasir.nl.
– telefoon: 06 4844 5538
– post: Quasir afdeling Klachtenbemiddeling, t.a.v. coördinator abonnementen, Postbus 1021, 7940 KA Meppel.
In onderstaande procedurebeschrijving wordt het traject aangegeven welke doorlopen wordt wanneer je een klacht meldt.
Wat te doen bij een klacht?
Een geschil met een zorgaanbieder is altijd erg vervelend omdat het vaak om gevoelige zaken gaat. Mocht u onvrede hebben met een arts, verpleger, therapeut of een andere zorgaanbieder en heeft u het bespreekbaar gemaakt maar komt u er niet uit? Dan heeft u recht op bemiddeling van een onpartijdige klachtenfunctionaris welke u door uw zorgaanbieder krijgt toegewezen. Deze klachtenfunctionaris is deskundig en handelt onafhankelijk. Hij/zij bemiddelt tussen u en de zorgaanbieder om te komen tot een oplossing voor uw probleem. Binnen 6 weken (deze termijn kan met 4 weken verlengd worden op verzoek van de zorgaanbieder) dient de zorgaanbieder aan te geven wat zijn/haar oordeel is over de klacht.
Het kan voorkomen dat naar uw mening, uw klacht/probleem niet is opgelost. Uw klacht is dan ‘een geschil’ geworden.
Melden van een geschil
De Geschilleninstantie Zorggeschil bestaat uit een voorzitter en een vicevoorzitter die beiden meester in de rechten zijn, alsmede leden die zijn voorgedragen door aangesloten organisaties van zorgaanbieders en cliëntenorganisaties. Zij worden ondersteund door een Ambtelijk Secretaris. De voorzitter (dan wel de vicevoorzitter bij diens afwezigheid) wijst de leden aan die aan de behandeling van een geschil deelnemen. De aldus gevormde geschillencommissie bestaat uit een onafhankelijk voorzitter en een gelijk aantal leden voorgedragen door aangesloten organisaties van zorgaanbieders en cliëntenorganisaties.
De geschilleninstantie heeft 6 maanden de tijd om een uitspraak te doen. De instantie is bevoegd om een schadevergoeding toe te kennen tot een maximum van € 25.000,-. De uitspraak van de geschilleninstantie is bindend.
Voor het aanhangig maken van het geschil wordt klachtengeld in rekening gebracht van € 50,- . Dit klachtengeld wordt niet aan u terug betaald.
Kijk voor meer informatie op www.quasir.nl